Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики

Державне підприємство

"Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"

На головну

 

Як комісія ковбасу дегустувала.

У Рівному на базі ДП «Рівнестандартметрологія» відбулося 10 засідання обласної дегустаційної комісії, яка дає “добро” на випуск харчової продукції місцевих підприємців. Цього разу дегустували ковбаси та хлібобулочні вироби трьох місцевих виробників.

Перед дегустацією хвилювання було присутнє в повітрі.
 — Дуже хвилююся, адже представляю на суд комісії свою продукцію вперше, — каже директор ПП Гребеневич Сергій Миколайович — Загалом комісія оцінить 5 видів нашої ковбаси. На ринку працюємо вже багато років, і весь час удосконалюємо виробництво. Нині покупець грамотний і двічі несмачну продукцію не купуватиме.

Продукцію реалізовуємо у багатьох містах України. А цього року стали учасником Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» на регіональному рівні. Нині комісія оцінить нашу ковбасу варену “Ліонську”, яка представлена на Всеукраїнський конкурс якості продукції.

На суд дегустаційної комісії свою продукцію представило також ПП НВКТ “Тиса”.

Технолог ПП НВКТ “Тиса” Галина Балюк зазначила, що вийти зараз на ринок дуже важко, тому якщо підприємство, втратить свого покупця чи місце у торговій точці, одразу знайдуться інші, які запропонують споживачам свій асортимент.

— Тому ми постійно дбаємо про якість своїх виробів, — під час захисту наголосила вона.

Комісія оцінювала органолептичні показники ковбас. Члени комісії цікавились особливостями виробництва, рецептурою тощо, та прийшли до висновку, що представлена м’ясопродукція відповідає вимогам нормативної документації та знайде свого покупця на ринку.

Проте не зовсім вдало пройшла дегустація для хлібобулочних виробів від ТзОВ “Емілія”. Із представлених дев’яти видів продукції комісія дало «добро» тільки на два. А інші вироби відправила на доопрацювання та повторне подання.

ТАРАСЮК Г.О. – начальник методично-технічного відділу, секретар обласної дегустаційної комісії: — Провівши десяте засідання обласної дегустаційної комісії, ми ще раз переконалися у важливості цього заходу. Розгляд на дегустаційній комісії, представлених зразків нових видів харчової продукції, являється перепоною для попадання в торгівельну мережу неякісної продукції. За підсумками роботи дегустаційної комісії можна зауважити, що зразки ковбасних виробів ПП Гребеневича С.М. отримали оцінку «добре» і «відмінно», не зважаючи на те, що ці вироби виготовляються за технічними умовами. Ковбасні вироби ПП «Тиса» , виготовлені за ГОСТ, також отримали високі оцінки. Проте, як до одного, так і до іншого виробників було поставлено ряд запитань і запропоновані відповідні рекомендації щодо смакових властивостей окремих видів продукції та правильності їх маркування. А от більшість представлених хлібобулочних виробів ТзОВ «Емілія» не отримали прохідний бал, відтак і рекомендацій щодо серійного виробництва, а тому ця продукція повернута виробнику на доопрацювання.

____________________________________________________________________________________________

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua