Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - структура
Державний нагляд
Метрологія
Сертифікація
Системи управління якістю
Випробувальна лабораторія
Методично-технічний відділ
Фонд нормативних документів
Науково-технічна рада
Законодавча база
Дегустаційна комісія
Конкурси
   - "100 кращих товарів України"
   - "Я хочу жити в якісному світі"
   - "Конкурс на здобуття Премії СНД"
Семінари, наради, круглі столи
Публікації у ЗМІ
Зворотній зв'язок
Колегії Держспоживстандарту

В ДП "Рівнестандартметрологія"
відбулось шосте засідання обласної дегустаційної комісії

З липня минулого року підприємці представляють зразки нової харчової продукції на "суд" Рівненської обласної дегустаційної комісії, яка, у складі шістнадцяти чоловік: представників Рівненської ОДА, провідних спеціалістів місцевих підприємств, представників обласної санстанції, управління захисту справ споживачів у Рівненській області та ДП "Рівнестандартметрологія" дає "добро" на її серійний випуск. Своєрідний екзамен на якість цього разу складала продукція трьох підприємств: ТзОВ "Поліграс" представило булочку з повидлом, ПП ВКФ "Трейд-Пак" запропонувало до виробництва різноманітні види желе зі смаком фруктів, а підприємець Черняк вирішила порадувати споживачів замороженими напівфабрикатами пельменів та вареників у широкому асортименті.

Першою на розгляд дегустаційної комісії було представлено булочку "Рулет Тучинський". На минулій дегустації, що успішно пройшла для продукції ТзОВ "Поліграс", директор підприємства не допустив цю булочку до розгляду. А сьогодні удосконаливши продукт - представив. Комісія, після кількох питань підприємцю щодо технології виробництва булочки, схвалила продукцію. Тож шукайте "Рулет Тучинський" на прилавках.


Члени Дегустаційної комісії розглядають нормативну документацію та дегустують рулет "Тучинський"

Наступна дегустація. Пельмені та вареники (всього тринадцять найменувань) представила підприємець Євгенія Черняк, яка розповіла, що пельмені та вареники виготовляються вручну, без використання харчових добавок, - тому її продукція не найнижчого цінового сегменту.


Виставлення балів за органолептичними показниками після дегустації пельменів

Після запитань щодо технології виробництва, санітарно-гігієнічних умов на підприємстві та особливостей маркування продукції, комісія приступила до дегустації. Оцінювали зовнішній вигляд та аромат страви у сирому вигляді на розрізі, та смак, запах, наповнення, у звареному вигляді.

Думки комісії зійшлись - страва дуже смачна. Продукція отримала схвальні відгуки. Проте смакові якості пельменів рибних "Заморських" переважною більшістю членів комісії схвалені не були. Виникли питання і до рецептури пельменів "Сибірські", тому підприємцю було запропоновано доопрацювати рецептури, на що вона погодилась.

Наступна дегустація вареників. Комісія постановила, що у варениках з картоплею та грибами недостатньо солі, а вареники з маком та пшоном - шедевр кулінарного мистецтва.


Журналіст інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" Тетяна Зінкевич дегустує вареники

Далі була дегустація желе. Поки розносили на підносах кольорові ароматні кубики солодкої страви технолог ПП ВКФ "Трейд-Пак" Людмила ПАСТУШОК розповіла, що до складу желле входять цукор, желлатин, лимонна кислота, харчові ароматизатори та барвники.

Комісія дегустувала желе зі смаком ананса, лимона, персика, ківі, апельсина, малини, вишні тощо. Представлені на розгляд дегустаційної комісії зразки харчової продукції та проекти нормативної і технологічної документації відповідали загальним вимогам, викладеним в державних стандартах України до цих видів продукції і могли впроваджуватись в серійне виробництво. Разом з тим, виробникам необхідно буде доопрацювати рецептури на деякі види представлених продуктів і виконати всі пропозиції і зауваження членів дегустації.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2008, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 24.01.2008