Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - структура
Державний нагляд
Метрологія
Сертифікація
Системи управління якістю
Випробувальна лабораторія
Методично-технічний відділ
Фонд нормативних документів
Науково-технічна рада
Законодавча база
Дегустаційна комісія
Конкурси
   - "100 кращих товарів України"
   - "Я хочу жити в якісному світі"
   - "Конкурс на здобуття Премії СНД"
Семінари, наради, круглі столи
Публікації у ЗМІ
Зворотній зв'язок
Колегії Держспоживстандарту

Відбулося восьме засідання
обласної дегустаційної комісії

Обласну дегустаційну комісію, яка відбулась 18 березня 2008 року можна сміливо назвати "солодкою", адже на її розгляд двома приватними підприємцями було представлено ароматні хлібобулочні здобні вироби, короваї, тістечка та льодяникова карамель.

ПП Мартинюк Т.С., яка представляла хлібобулочні здобні вироби, розповіла присутнім коротко про своє виробництво, яке розпочала у 2003 році, та реалізовувала свою продукцію на "відкритих лотках" продовольчого ринку. З часом Тетяна Степанівна розширила асортимент своєї продукції та збільшила об'єми виробництва. На сьогодні Тетяна Степанівна реалізовує 350-400 булочок за добу, та на "відкритих лотках" продукція вже не реалізовується.

Члени обласної дегустаційної комісії оцінювали хлібобулочні здобні вироби за органолептичними показниками та виставляли бальну оцінку продукту, враховуючи форму виробу, стан м'якушки, стан начинки, оцінюючи поверхню, смак та запах.

У дегустаторів виникало чимало питань щодо інгредієнтів та технології виробництва, а саме: яке повидло використовується, чим змащується поверхня виробів, чи є якісні посвідчення на борошно, якого воно є ґатунку і т.д. Головний технолог Світлана Анатоліївна дала впевнені відповіді на усі вище вказані запитання.

Витворами мистецтва можна сміливо назвати короваї "Урочистий"

та "Весільний",

які представила Тетяна Степанівна. Вони мають вишуканий смак та чудовий естетичний вигляд.

Усі члени дегустаційної комісії погодились із тим, що розроблена продукція за зовнішнім виглядом та органолептичними показниками відповідає вимогам споживача та промисловості, а показники якості продукції, введені до рецептури, відповідають вимогам нормативного документу на даний вид продукції. Дегустаційна комісія рекомендувала продегустовану продукцію до серійного виробництва, а та технологічну документацію до затвердження.

Наступним представив свою продукцію Мельник В.В. - інженер ПП "Зодіак".

Присутнім він повідомив про те, що підприємство працює у м. Здолбунів з 1999 року. Для забезпечення процесу виготовлення карамелі із цукрово-паточного сиропу працює 3 чол. Потужність підприємства невелика та продукція користується великим попитом серед споживачів , особливо дітей, тому члени дегустаційної комісії задавали багато питань, а саме: чи є санітарно-епідеміологічні висновки на споживчу упаковку, в яку пакуються льодяники, які барвники та ароматизатори використовуються при виробництві карамелі, чи не порушується періодичність контролю якості та безпеки цієї продукції.

Прозвучали також зауваження щодо проведення аналізу на вміст барвників, а також щодо покращення марковання продукції.

Головна порада дегустаторів - зменшити застосування штучних барвників та ароматизаторів у виробництві продукції та використовувати натуральну сировину.

Загалом, члени комісії були задоволені якістю представленої продукції та рекомендували її до серійного виробництва аби вона радувала і дорослих, і дітей та піднімала своїм смаком настрій.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2008, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 20.03.2008