Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - структура
Державний нагляд
Метрологія
Сертифікація
Системи управління якістю
Випробувальна лабораторія
Методично-технічний відділ
Фонд нормативних документів
Науково-технічна рада
Законодавча база
Дегустаційна комісія
Конкурси
   - "100 кращих товарів України"
   - "Я хочу жити в якісному світі"
   - "Конкурс на здобуття Премії СНД"
Семінари, наради, круглі столи
Публікації у ЗМІ
Зворотній зв'язок
Колегії Держспоживстандарту

Дев'яте засідання обласної дегустаційної комісії
дало "путівку в життя" 27 новим видам продукції

Чергове засідання обласної дегустаційної комісії розпочалося чудовим привітання Муранової Тетяни Павлівни - заступника голови представництва Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Рівненській області та члена дегустаційної комісії з почесним званням - жінкою 2007 року у сфері виконавчої влади та місцевого самоврядування.

А свою продукцію представляли 2 підприємці Рівненщини та потужне підприємство з виробництва сиру - ВАТ "Дубномолоко".

Першою зразки своєї продукції представляла ПП Качан Світлана Петрівна, яка розпочала свою підприємницьку діяльність ще у 2005 році. ЇЇ кондитерський цех знаходиться у м. Здолбунів.

Свої хлібобулочні здобні та борошняно-кондитерські вироби Світлана Петрівна реалізовує в магазині "Смакота".

Приємним є той факт, що виробник не зупиняється на досягнутому, а намагається розвиватися та планує виробництво нових видів продукції, а саме - тортів з марципанами.

Члени обласної дегустаційної комісії оцінювали якість представлених 10 видів продукції,

а це - рулетики з арахісом, з маком та з повидлом, булочки з сиром та з радзинками, ватрушка, рогалик із згущеним молоком, 2 види кексів та тістечко "Зірочка" за органолептичними показниками - за їх формою, поверхнею, станом м'якушки та начинки, смаком та запахом.

Вся продукція ПП Качан відповідала усім вимогам чинних нормативних документів, продукція виготовляється за рецептурами та ДСТУ, які діють на даний час, сировина - натуральна, а харчові добавки - не додаються.

За результатами розгляду поданих матеріалів та дегустаційних зразків продукції комісія більшістю голосів прийняла наступне рішення - розроблена продукція за показниками якості відповідає вимогам споживача, а показники якості продукції, введені до рецептури, відповідають вимогам нормативних документів на даний вид продукції.

Другим представляло свою продукцію ВАТ "Дубномолоко". У 2006 році завод було зупинено на технічне переоснащення. На даний час плавлений сир виготовляється на німецькому обладнанні партіями обсягом 140 тонн в місяць.

Плавлений сир ВАТ "Дубномолоко" до смаку не лише українському споживачеві, його полюбляють й далеко за межами України - у Молдові та Казахстані.

Виробники плавленого сиру використовують натуральну сировину (масло вершкове, вершки) та смакоароматичні добавки.

У членів обласної дегустаційної комісії зауважень до 13 видів представленої продукції не було, та, одностайно, продегустовану продукцію було рекомендовано до виробництва з щирими побажаннями успіхів у розширенні сировинної бази та ринків збуту.

ПП Турченюк Л.С. представила 3 види рибних пресервів "Оселедець Матьє" філе-шматочки в олії та філе оселедця холодного копчення по-кримські з червоним перцем,

та набравши достатню кількість балів за органолептичними показниками від членів дегустаційної комісії отримала бажану "путівку в життя" для своєї продукції.

Таким чином, усі 27 нових видів представленої продукції отримали високий прохідний бал та рекомендації дегустаторів щодо поставлення продукції на виробництво. Також, членами дегустаційної комісії надавались виробникам зауваження та рекомендації щодо підсилення контролю за маркуванням готової продукції, а також належного оформлення супровідних документів, які засвідчують якість та безпеку продуктів харчування.

Виробники, які надавали зразки своєї продукції на дегустацію, отримали відповідні документи щодо рішення обласної дегустаційної комісії.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2008, ДП "Рівнестандартметрологія"

Поновлено: 14.04.2008