Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - структура
Державний нагляд
Метрологія
Сертифікація
Системи управління якістю
Випробувальна лабораторія
Методично-технічний відділ
Фонд нормативних документів
Науково-технічна рада
Законодавча база
Дегустаційна комісія
Конкурси
   - "100 кращих товарів України"
   - "Я хочу жити в якісному світі"
   - "Конкурс на здобуття Премії СНД"
Семінари, наради, круглі столи
Публікації у ЗМІ
Зворотній зв'язок
Колегії Держспоживстандарту

Відбулось тринадцяте засідання обласної дегустаційної комісії

В ДП "Рівнестандартметролгія" відбулось 13-те засідання обласної дегустаційної комісії, на розгляд якої свою продукцію надали 6 підприємств області:

  • СГПП "Злагода" (с. Березово, Рокитнівського району),
  • ТзОВ "Нові перспективи" (с. Варковичі, Дубенського району),
  • ПП Олендра О.Б.(с. Ясенині, Рівненського району),
  • НВКП "Надія" (смт. Клесів, Сарненського району),
  • ПП "Вітлар" (м. Дубно),
  • ЗАТ "Компанія Васпром" (с. Городок, Рівненського району).

СГПП "Злагода" на розгляд дегустаційної комісії представило 4 види хлібобулочної продукції:

  • булочку "Березовська" з повидлом та булочку "Березовська" з ізюмом члени дегустаційної комісії рекомендували підприємству до виробництва;
  • крендель "Березовський" в цукрі масою 0,075 кг та хліб пшеничний "Березовський" не відповідав рецептурі, тому ці вироби рекомендовано на доопрацювання та повторне подання.

ТзОВ "Нові перспективи" представило на розгляд дегустаційної комісії 11 видів хлібобулочних виробів:

  • хліб білий з пшеничного борошна першого ґатунку
  • хліб пшеничний з борошна першого ґатунку
  • хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку
  • хліб "Закарпатський" з пшеничного борошна першого ґатунку
  • хліб "Альпійський" першого ґатунку подовий
  • хліб "Альпійський" першого ґатунку посипаний кмином подовий
  • батон нарізний з пшеничного борошна вищого ґатунку
  • плетінка "Бак-Хаус" змащена яєчним мастилом з маком
  • хлібці формові "Бак-Хаус" з кунжутом
  • пампушки "Бак-Хаус" змащені яєчним мастилом
  • ріжок "Варковицький" з повидлом.

За органолептичними показниками всі надані зразки продукції відповідали рецептурам, чинним нормативним документам на конкретний вид продукції та вимогам споживачів.

Продукція отримала схвальну оцінку членів дегустаційної комісії і була рекомендована до виробництва.

Сім видів хлібобулочних виробів надав на розгляд дегустаційної комісії ПП Олендра О.Б.:

  • рулетики "Хвилинка" з арахісом, маком, повидлом та родзинками
  • булочки "Хвилинка" з сиром та родзинками.

Надані зразки продукції за органолептичними показниками здобули високий прохідний бал у членів дегустаційної комісії. Фахівцями дегустаційної комісії було рекомендовано надані зразки продукції до виробництва, а технологічну документацію до затвердження.

НВКП "Надія" повторно представило хліб "Поліський" подовий. Підприємство всі раніше винесені зауваження дегустаційної комісії врахувало, а відтак продукцію було рекомендовано до виробництва. Продукцію представляли: провідний інженер зі стандартизації методично-технічного відділу Погоржельська Л.В. та адміністратор НВКП "Надія" Никопчук І.Г.

ПП "Вітлар" представив на розгляд дегустаторів сім видів рибної продукції:

  • скумбрія холодного копчення патрана без голови
  • мойва жирна холодного копчення
  • пресерви рибні "Оселедці напівпатрані атлантичні жирні спеціального посолу"
  • пресерви рибні "Кілька балтійська пряного посолу"
  • пресерви рибні "Оселедець "Мат'є" в олії
  • пресерви рибні "Оселедець "Мат'є" підкопчений в олії
  • пресерви рибні "Оселедець "Мат'є" в олії зі спеціями

    Надані зразки продукції здобули високий прохідний бал у членів дегустаційної комісії. Фахівцями дегустаційної комісії було рекомендовано надані зразки продукції до виробництва, а технологічну документацію до затвердження.

    ЗАТ "Компанія Васпром" надало на розсуд дегустаційної комісії новий продукт української кухні - вуха свинячі "Делікатесні". Наданий зразок отримав схвальну оцінку та рекомендації до виробництва, а нормативну документацію - до затвердження.

    Крім того, членами обласної дегустаційної комісії були надані суб'єктам господарювання, які представили зразки продукції, конкретні поради щодо контролю за дотриманням режимів, технології виготовлення та рецептур.

    Було також звернуто увагу виробників на вимоги нормативно-правових та нормативних документів щодо споживчого маркування харчової продукції.

  • 33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

    Copyright © 2004-2008, ДП "Рівнестандартметрологія"

    Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

    Поновлено: 06.02.2009