Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

На базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося
чергове 24 засідання обласної дегустаційної комісії (ОДК)

На розгляд обласної дегустаційної комісії виробниками продуктів харчування Рівненщини було представлено зразки 9-ти видів хлібобулочних виробів, 3-х видів м'ясних напівфабрикатів, 3-х видів рибної продукції.

Свою продукцію на розгляд ОДК надали приватні підприємці: Максимчук А.В., Костецька Т.І., Горбачевський О.К. та ТОВ "Центр-Т".

Як завжди, кожний виробник здавав іспит на професіоналізм, як з практичних, так із теоретичних знань.

Після того, як приватні підприємці розповіли про своє виробництво, технологію виготовлення продукції, охарактеризували сировину, що використовується у її виробництві, керівник науково-технічного сектору із стандартизації А.Павельчук доповіла про результати випробувань представлених зразків продуктів харчування, відслідкувала дотримання періодичності випробувань, ознайомила із рецептурою виготовлення, члени ОДК приступили до її дегустації.

    За результатами дегустації найвищі бали отримали:

  • хліб пшеничний "Сонячний",
  • хліб "День і ніч",
  • хліб пшенично-житній "Рівненський" виробництва ПП Максимчук А.В.

    А також:

  • оселедець атлантичний жирний середньосолений І сорту,
  • філе оселедця атлантичного холодного копчення з коріандром,
  • кілька балтійська холодного копчення виробництва ПП Горбачевського О.К.

Ця харчова продукція виготовлена з натуральної сировини без додавання штучних добавок, а риба копчена вільхою, що виросла в лісах Рівненщини.

Проте, у процесі дегустації названої продукції у членів ОДК виникало чимало запитань до її виробників щодо використовуваної сировини, її постачальників, оформлення супровідних документів стосовно якості. Було звернено увагу кожного виробника на споживче маркування продуктів харчування з огляду вимог чинних Законів та національних стандартів України.

Всі пропозиції членів ОДК занесено у протокол, який разом з пакетом відповідних документів буде вручено підприємцям, що представляли свою продукцію.

В підсумку - всім представленим зразкам продукції члени ОДК одностайно надали "зелене світло", тобто запропонували виробникам ставити її на серійний потік.

Слід відмітити, що це було перше засідання ОДК у новій спеціально обладнаній залі, яка відповідає всім вимогам до приміщення, де визначається оцінка якості дегустованої продукції.

Дегустаційна зала до роботи ОДК - підготовлена.

 

Члени обласної дегустаційної комісії оцінюють якість представленої харчової продукції.

 

ПП Максимчук А.В. ознайомлює членів ОДК з технологією виробництва хліба.

 

Технолог Цвик В.В.ТОВ "Центр - Т" представляє напівфабрикати м'ясні.

 

ПП Горбачевський О.К. представив зразки рибної продукції.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2010, ДП "Рівнестандартметрологія"

Поновлено: 05.03.2010