Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

На базі ДП "Рівнестандартметрологія"
12 березня 2010 року відбувся семінар-практикум

На базі ДП "Рівнестандартметрологія" 12 березня 2010 року відбувся семінар-практикум на тему: "Основні аспекти законодавчої та нормативно-правової бази України при виробництві та реалізації м'ясної продукції, зокрема ковбасних виробів", організатором якого було ДП "Рівнестандартметрологія". У роботі семінару взяли участь понад 70 виробників ковбасних та м'ясних виробів.

Розпочав семінар директор ДП "Рівнестандартметрологія" Карпенчук Василь Володимирович.

Начальник науково-технічного центру Тарасюк Галина Олексіївна роз'яснила присутнім основні положення Закону України "Про стандартизацію щодо застосування державних стандартів". Основна увага була зосереджена на особливостях національних стандартів на м'ясні вироби, які з січня 2010 року набрали чинності.

Про вимоги санітарного законодавства при виробництві та реалізації м'ясних виробів доповіла завідувач відділенням гігієни харчування обласної санітарно-епідеміологічної станції Шуляренко Ніна Володимирівна.

Про ветеринарно-санітарні вимоги до м'ясопереробних підприємств згідно Закону України "Про ветеринарну медицину", розповів заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Романюк Микола Володимирович.

Питання метрологічного забезпечення м'ясопереробних підприємств та підприємств оптової торгівлі висвітлила начальник метрологічного центру Кориневська Тетяна Віталіївна.

Про процедуру сертифікації м'ясної продукції доповіла начальник відділу підтвердження відповідності Шут Катерина Миколаївна.

Про актуальність впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів розповіла керівник сектору з впровадження систем управління Мазур Ольга Вікторівна.

Головний спеціаліст УЗПС Буняк Валентина Павлівна наголосила на вимогах чинних нормативно-правових документів при реалізації продукції м'ясопереробки торговельними підприємствами області та основних правилах роздрібної торгівлі м'ясними продуктами.

По завершенню семінару заступник директора ДП "Рівнестандартметрологія" з державного нагляду Пивоварчук Анатолій Іванович акцентував увагу на основні функції державного нагляду та обов'язки виробників згідно з Законом України "Про державні засади державного контролю у сфері господарської діяльності". На семінарі було оголошено про початок конкурсу "100 кращих товарів України".

Учасники семінару-практикуму активно задавали питання провідним фахівцям ДП "Рівнестандартметрологія", спеціалістам обласної СЕС, ветеринарної медицини в Рівненській області, які давали їм вичерпні відповіді.

На семінарі були присутні представники місцевих ЗМІ (газет та телебачення).

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2010, ДП "Рівнестандартметрологія"

Поновлено: 15.03.2010