Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

На базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося
чергове 25 засідання обласної дегустаційної комісії (ОДК)

30 березня на базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося чергове 25 засідання обласної дегустаційної комісії.

На розгляд ОДК представлені зразки нових видів харчової продукції:

ВАТ "Дубномолоко":

  • сир твердий "Російський класичний з волоським горіхом" 50 % жиру;
  • сир твердий "Голландія" 45 % жиру;

    Продукцію представляли зав. лабораторією ВАТ "Дубномолоко" Зух Л.В. та провідний інженер ДП "Рівнестандартметрологія" Павельчук А.М.

      приватний підприємець Сидорчук В.І.:

    • 4 види хліба та 3 види булочних здобних виробів;

    Продукцію представляли технолог Малик І.В. та провідний інженер ДП "Рівнестандартметрологія" Погоржельська Л.В.

      ТОВ "ГРІН ОУЛ":

    • 2 види напоїв безалкогольних сокових негазованих у роздільному пакуванні;

      ТОВ "Ідна":

    • 9 видів ковбас варених другого сорту із м'яса курей та один вид сардельок "Оригінальні курячі" першого сорту.

    Продукцію представляли технолог ТОВ "Ідна" Приступа І.В. та провідний інженер ДП "Рівнестандартметрологія" Погоржельська Л.В.

    Високі оцінки обласної дегустаційної комісії отримали здобні булочні вироби та напої безалкогольні сокові у роздільному пакуванні.

    Роздільне пакування напоїв безалкогольних сокових запатентовано генеральним директором ТОВ "ГРІН ОУЛ", кандидатом біологічних наук, заслуженим працівником промисловості України Станіславом Савінським. Оригінальна технологія роздільного пакування безалкогольних напоїв грунтується на протимікробній стійкості згущених натуральних продуктів. Роздільне пакування підготовленої води та концентрованого соку - це збереження природної якості продукту без консервантів та пастеризації. Тому ця продукція одноголосно отримала найвищий бал. А підприємству рекомендовано прийняти участь у конкурсі "100 кращих товарів України".

    Цікава розробка рівненських сировиробників - це сир твердий "Російський класичний з волоським горіхом". Цю продукцію також схвально оцінила ОДК, а от сир твердий "Голландія" отримав низькі оцінки та рекомендацію ОДК щодо дороблення та відпрацювання технологічного процесу виготовлення. Причиною цього була невідповідність сиру за показником "рисунок", тобто на розрізі сиру відсутні вічка, передбачені нормативною документацією.

    Що стосується ковбасних виробів, то за своїми органолептичними показниками вони відповідали 2-му сорту, за виключенням двох видів. ОДК рекомендувала ТОВ "Ідна" доопрацювати технологію виготовлення ковбаси "Мінська куряча" та не набрали прохідного балу сардельки "Оригінальні курячі" першого сорту.

  • 33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

    Copyright © 2004-2010, ДП "Рівнестандартметрологія"

    Поновлено: 01.04.2010