Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

На базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося
чергове 27 засідання обласної дегустаційної комісії (ОДК)

27 травня на базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося чергове 27 засідання обласної дегустаційної комісії.

На розгляд обласної дегустаційної комісії виробниками продуктів харчування Рівненщини було представлено зразки 5-ти видів булочних виробів, 8-и видів напівфабрикатів м'ясних, 3-х видів ковбасних виробів.

Свою продукцію на розгляд ОДК надали ТОВ "Край" та ПП Сачковська Г.М.

Члени ОДК оцінювали якість наданих зразків за зовнішнім виглядом та органолептичними показниками.

Було звернено увагу кожного виробника на споживче маркування продуктів харчування з огляду вимог чинних Законів та національних стандартів України.

Рішення щодо поставлення представлених зразків продукції на виробництво отримано ТОВ "Край", щоправда було рекомендовано фахівцям цього підприємства доопрацювати маркування напівфабрикатів, а саме - вказувати дату виготовлення, а не дату пакування.

Дуже низьку оцінку отримали ковбаси напівкопчені І сорту "Торунська" та ІІ сорту "Єгерська" виробництва ПП Сачковської Г.М. Ці ковбасні вироби не відповідали вимогам нормативної та технологічної документації за виглядом фаршу на розрізі, смаком і запахом. Смак та запах напівкопчених ковбас мав присмак та запах недоброякісної м'ясної сировини. Технічні умови на виготовлення цих виробів не приведені у відповідність до вимог національних стандартів за наявністю барвників та неналежним складом м'ясної сировини. За результатами дегустації членами ОДК прийнято рішення щодо дороблення продукції, та нормативної і технологічної документації на її виготовлення та повторного подання матеріалів до приймальної комісії.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2010, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 31.05.2010