Відбулося 29 засідання обласної дегустаційної комісії (ОДК)
29 липня на базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося 29-е засідання дегустаційної комісії. В роботі ОДК прийняли участь фахівці ДП "Рівнестандартметрологія", спеціалісти УЗПС у Рівненській області, провідні фахівці харчових підприємств області.
Цього разу на розгляд комісії запропонували свою продукцію п'ять суб'єктів господарювання, які представили 5 найменувань м'ясних виробів, 5 - ковбасних виробів та 3 - кондитерських напівфабрикатів.
Представила продукцію технолог Степчук Наталія Георгіївна.
Члени ОДК оцінювали якість наданих зразків за зовнішнім виглядом та органолептичними показниками.
Високу схвальну оцінку, за результатами дегустації, отримав ПП Камінський Олександр Володимирович (м.Рівне), ковбасні вироби якого виготовляються за національними стандартами України.
Також члени комісії оцінювали продукцію двох суб'єктів господарювання, яка була подана повторно, в зв'язку із зауваженнями дегустаційної комісії щодо її якості. Виробники врахували всі зауваження та усунули недоліки.
Члени комісії висловили свої пропозиції щодо посилення контролю за якістю продукції, вимог маркування, згідно ДСТУ 4518:2008, проведення випробувань продукції на наявність ГМО.
Загалом, уся представлена продукція отримала схвальні відгуки членів комісії та всі виробники отримали рішення щодо поставлення представлених зразків продукції на виробництво.