22 грудня 2010 року в дегустаційній залі
ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося чергове засідання обласної дегустаційної комісії
У заході прийняли участь представники обласного управління у справах захисту прав споживачів, обласної санітарно-епідеміологічної станції, інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації, технологи підприємств, фахівці ДП "Рівнестандартметрологія".
На розгляд комісії було представлено продукцію 4 виробників: булочні здобні вироби, ковбаси варено-копчені та сардельки, начинки фруктові та концентрати харчові какао- напої розчинні.
ПП Тишкун (м.Здолбунів Рівненської області) представив на розгляд комісії вироби булочні здобні з начинками 5-ти найменувань виготовлені відповідно до вимог ДСТУ -П 4585:2006. Усі види продукції отримали схвальну оцінку.
ТзОВ "М'ясний дім "Три Копці" подав на розгляд комісії ковбасні вироби, що виготовляються за технічними умовами.
Під час засідання комісія ознайомилася з рецептурами, протоколами випробувань продукції, оцінила її за органолептичними показниками. Комісія звернула увагу виробника щодо повної та достовірної інформації на маркуванні, попередила про відповідальність у разі порушення рецептурної закладки сировини.
ТзОВ - фірма "Поліхім" подала на розгляд дегустаційної комісії начинки фруктові з ароматизаторами, які представила начальник лабораторії Чорнобривець Л.Б.
ТзОВ "Рівне-торг" представило на розгляд комісії нові види концентратів харчових 5-ти найменувань.
Якість продукції оцінювали за такими показниками як смак, запах, зовнішній вигляд. Фахівці також ознайомилися з технологічною документацією ( рецептурами, технологічною інструкцією), протоколами випробувань продукції.
Члени комісії висловили рекомендації щодо зміни у рецептурі, зауваження по назві однієї з представленої продукції.
Під час засідання члени дегустаційної комісії звертали увагу виробників на повноту маркування, згідно з вимогами нормативних документів та законодавства України, належне оформлення супровідних документів, які засвідчують якість та безпечність продукції.
Усі 19 найменувань представлених продуктів харчування отримали схвальну оцінку членів дегустаційної комісії та рекомендовані до виробництва.