Відбулось чергове засідання обласної дегустаційної комісії
Чергове засідання обласної дегустаційної комісії відбулося 27 вересня у приміщенні ДП «Рівнестандартметрологія». У її роботі взяли участь представники Рівненської обласної державної адміністрації, Управління захисту прав споживачів, санітарно-епідеміологічної станції, спеціалісти ДП "Рівнестандартметрологія" та провідні фахівці харчових підприємств області. На їх розгляд було запропоновано 17 зразків продукції від трьох виробників: ТзОВ «Терлич» (смт.Млинів), ПП Казимірець Р.В. (Сарненський р-н, стм. Степань) та ПП Кисельова Р.О. (м.Сарни).
ТзОВ «Терлич» подано 8 нових найменувань макаронних виробів групи «А» класу екстра:
- фігурні «Гребінці»;
- фігурні «Черепашки»;
- стрічкоподібні «Локшина довга»;
- ниткоподібні «Вермішель коротка тонка»;
- трубчасті «Ріжки»;
- трубчасті «Ріжки кручені»;
- пера «Любительські»
- макарони.
ТзОВ «Терлич» постійно працює над розширенням асортименту і вже не вперше представляє свої новинки на розсуд експертів. Уся продукція підприємства відзначається чудовим смаком та зручним пакуванням. Вироби, подані ТзОВ «Терлич» на засідання дегустаційної комісії, пройшли фізико-хімічні та інші випробування відповідно до вимог ТУ У 15.8-34337272-001:2007 «Вироби макаронні. Технічні вимоги». Продукцію підприємства представляла завідувач лабораторії Остапчук Л.І., яка розповіла про технологію виробництва, походження сировини та відповіла на усі питання експертів-дегустаторів.
Також обласна дегустаційна комісія розглянула продукцію, запропоновану ПП Казимірець Р.В. :
- хліб «Степанський»подовий;
- хліб «Український» подовий;
- виріб булочний «Батон «Нива»
Ще одним виробником, який зважився подати свою продукцію на розгляд обласної дегустаційної комісії, була ФОП Кисельова Р.О. Вона подала хлібобулочні вироби, а саме:
- виріб хлібобулочний здобний «По-сарненськи» «Баба Ромова»;
- виріб хлібобулочний здобний «По-сарненськи» «Булочка з повидлом»;
- виріб хлібобулочний здобний «По-сарненськи» «Ватрушка з сиром»;
- виріб хлібобулочний здобний «По-сарненськи» «Булочка домашня з маком»;
- виріб хлібобулочний здобний «По-сарненськи» «Булочка з маком»;
- кекс «Ароматний».
Обласна дегустаційна комісія оцінила якість продукції за зовнішнім видом та органолептичними показниками, ознайомилась із рецептурою та технологією виробництва, розглянула нормативні документи. Також фахівці звернули увагу на питання контролю якості сировини та маркування.
У підсумку обласна дегустаційна комісія дійшла висновку, що продукція, представлена на засідання, відповідає вимогам якості і може бути рекомендована до виробництва. Маємо надію, що споживачам також припаде до смаку продукція місцевих виробників!