Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

Результати роботи Випробувального центру ДП "Рівнестандартметрологія" за 2012 рік.

Випробувальний центр ДП "Рівнестандартметрологія" має широку галузь акредитації та високий рівень технічного забезпечення, що дозволяє виробовувати харчову продукцію, технологічне обладнання, будівельні матеріали, посуд та іншу продукцію за багатьма показниками.Центр співпрацює із багатьма виробниками області, Управлінням захисту прав споживачів, а також виконує дослідження за зверненнями споживачів.

За 2012 рік Випробувальним центром ДП "Рівнестандартметрологія" перевірено майже 2000 зразків продукції.

З них:

- харчова продукція - близько 1200;

- будівельні вироби та матеріали -майже 250;

- промислові товари (добрива, вугілля, мийні засоби і т.п.) – 18;

- технологічне обладнання – понад 300;

- посуд-близько 30 зразків.

З метою сертифікації проведено випробування понад 600 зразків продукції.

За договором співпраці з Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Рівненській області було проведено випробування 206 зразків, з яких забраковано 82, що становить майже 40%.

Майже 11% від усієї перевіреної харчової продукції не відповідало вимогам нормативної документації. Зокрема, було виявлено 28 зразків ковбасних та м'ясних виробів із авищеним вмістом вологи, нітриту, крохмалю, невідповідністю за мікробіологічними показниками. 7 зразків хліба, хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів не відповідало вимогам за завищеним вмістом вологи, заниженою пористістю, заниженим вмістом цукру та жиру, невідповідністю за мікробіологічними показниками.14 зразків борошна та макаронних виробів мали занижений вміст клейковини, а в крупах виявили наявність домішок. Невідповідність за мікробіологічними показниками та завищений вміст вологи стали причиною забракування 6 зразків рибних продуктів. Порушення мікробіологічних норм було встановлено і в 6 зразках страв громадського харчування. 21 зразок молочної продукції містив немолочний жир, не відповідні органолептичні і мікробіологічні показники. 14 зразків овочів було забраковано через завищений вміст нітратів та нехарактерний зовнішній вигляд. Окрім того, було виявлено 10 зразків консервної продукції, що не відповідала вимогам нормативної документації за мікробіологічними показниками та зовнішнім виглядом тари.

У липні цього року Випробувальний центр підтвердив свою компетентність на відповідність вимогам ДСТУ/ISO 17025:2006, успішно пройшовши інспекційну перевірку Національного агентства з акредитації України.

Випробувальний центр ДП "Рівнестандартметрологія" гарантує високу якість своїх послуг та запрошує до співпраці виробників та споживачів!

09.01. 2012

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2011, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar