Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

Підприємці Рівненщини представили нові види хлібобулочної продукції та тістечок

У вівторок, 27 серпня, у ДП «Рівнестандартметрологія» відбулось чергове засідання обласної дегустаційної комісії. У її роботі взяли участь представники Рівненської торгово-промислової палати, Антимонопольного комітету, Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Управління ветеринарної медицини, Інспекції у справах захисту прав споживачів, Держсанепідемслужби, головні технологи провідних підприємств харчової галузі, а також фахівці ДП «Рівненстандартметрологія». Цього разу вони зібралися для того, щоб визначити якість тортів та здобних хлібобулочних виробів, які приватні підприємці пропонують споживачам Рівненщини.

Зокрема, ПП Рабий Ю.А. представив на засіданні обласної дегустаційної комісії різноманітні торти та тістечка. А саме: рулет «Шоколадний», торт «Казка», тістечко «Карпати» та «Наполеон».

ПП Кошмак Н.П. запропонувала широкий асортимент здобних хлібобулочних виробів: рулетки з маком та повидлом; колосок з родзинками; рогалик зі згущеним молоком; булочки з капустою, вишнею, полуницею, чорницею, яблуками; крученик із сиром; рогаль з повидлом; завиванець з маком, з яблуками та чорницею; плюшка з корицею.

Підприємці представили свою продукцію, розповіли про виробництво, рецептуру, походження сировини, заходи, які вони проводять з метою контролю якості. Натомість фахівці оцінили продукцію за органолептичними показниками, тобто за відповідністю смаку, запаху, зовнішнього вигляду продукції, а також розглянули нормативну документацію, за якою виготовляються вироби, ознайомились із протоколами випробувань продукції та якісними свідоцтвами.

Під час засідання, підприємці отримали цінні рекомендації від провідних фахівців різних управлінь щодо того, як покращити якість продукції, де проводити випробування, що наносити на маркування, які документи необхідні для того, щоб постачати продукцію у торгову мережу.

По закінченню засідання дегустаційної комісії було прийнято рішення рекомендувати усі представлені вироби до виробництва. Тож незабаром мешканці Рівненщини зможуть поласувати смачним, а головне якісними кондитерськими та хлібобулочними виробами.

У процесі обговорення кожен виробник отримав цінні рекомендації від провідних фахівців у сфері якості. Зокрема, підприємці дізналися, як покращити рецептуру, яку сировину краще використовувати, які випробування продукції необхідно проводити, які супровідні документи необхідні для реалізації виробів, що повинно наноситись на етикетку.

Нагадаємо, що обласна дегустаційна комісія проводиться згідно розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації. Цей захід надзвичайно корисний і для виробників, і для споживачів. Адже виробники отримують цінні рекомендації від профільних управлінь щодо того, як уникнути можливих помилок під час виробництва та порушень під час реалізації, а також покращити якість продукції та підвищити її конкурентоспроможність. Споживачі ж отримують у результаті якісну та безпечну продукцію.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2011, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 27.08.2013