Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

Виробники Рівненщини представили нові види сиру та безалкогольних напоїв

27 вересня у ДП «Рівнестандартметрологія» відбулось чергове засідання обласної дегустаційної комісії. Участь у її роботі взяли представники Рівненської торгово-промислової палати, Антимонопольного комітету, Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Управління ветеринарної медицини, Інспекції у справах захисту прав споживачів, Держсанепідемслужби, головні технологи провідних підприємств харчової галузі, а також фахівці ДП «Рівненстандартметрологія». Вони розглянули продукцію, яку представило ПАТ «Дубномолоко» та ТОВ «Нешкідливі технології і продукти «Грін Оул».

ПАТ «Дубномолоко» одне з найсучасніших сироробних підприємств у Східній Європі, справжня гордість Рівненщини. Це високотехнологічний виробник, який один із перших в області запровадив та сертифікував систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). У 2007 році на підприємстві відбулась масштабна модернізація, в яку інвестували понад 30 млн.дол. Нині, завдяки підвищенню виробничих потужностей, завод переробляє 550 т. молока та виготовляє 50 т. твердого сиру на добу. Увесь процес виготовлення продукції повністю автоматизований та закритий. Технологія соління з басейнами типу «ріка» повністю виключає вплив людського та кліматичного факторів. Сучасне обладнання і найновіші технології виробництва, які відповідають стандартам ISO і НАССР забезпечують кінцевому продукту відмінну якість та смак. Продукція ПАТ «Дубномолоко» відома під ТМ «Комо». Вона вже давно стала символом вишуканого смаку та якості не лише в Україні, а й далеко за її межами. ПАТ «Дубномолоко» пропонує споживачам 13 видів твердого сиру та 15 видів плавлених сирів.

На розгляд фахівців дегустаційної комісії підприємство подало три зразки продукції: сир плавлений скибковий «Вершковий», сир плавлений пастоподібний з зеленню та часнику, сир твердий «КОМО Меладо з ароматом меду».

Продовжило засідання обласної дегустаційної комісії ТОВ «Нешкідливі технології та продукти «Грін Оул». Виробник відомий в Україні як розробник унікальної технології пакування «Пуш топ». Дана технологія являє собою роздільне пакування натуральних концентрованих соків та підготовленої озонової води в спеціальні двохкамерні ємності. Вона дозволяє зберегти вихідну якість продукту без консервантів та пастеризації. Цукор та Е –добавки при виробництві не використовуються. Основою продукту є обеззаражена озоном вода із артезіанської свердловини та живий згущений сік, виготовлений шляхом швидкого обезвоження свіжовижатого соку.

На розсуд членів дегустаційної комісії ТОВ «Грін Оул» представило напої безалкогольні «Сокомед» з імбиром, з м’ятою, з калганом та радіолою.

Члени дегустаційної комісії оцінили продукцію за органолептичними показниками, розглянули маркування продукції, ознайомились із нормативною документацією. Представники підприємств розповіли про технологію виробництва, походження сировини, ринок збуту тощо.

У підсумку засідання усі члени дегустаційної комісії відзначили високий рівень якості представленої продукції та добросовісного відповідального підходу підприємств до виробництва. Тож, беззаперечно, у результаті було прийнято рішення рекомендувати усі зразки продукції до виробництва.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2011, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 07.12.2011