Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Декларування
Науково-технічний центр
   - анульовані технічні умови
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Доступ до публічної інформації

У ДП «Рівнестандартметрологія» провели засідання обласної дегустаційної комісії

28 січня у ДП «Рівнестандартметрологія» відбулось перше у новому році засідання обласної дегустаційної комісії. Участь у її роботі взяли представники Антимонопольного комітету, Інспекції у справах захисту прав споживачів, Держкомпідприємництва, Державної санепідемслужби,Управління ветеринарної медицини, фахівці провідних підприємств харчової галузі Рівненщини, а також спеціалісти ДП «Рівнестандартметрологія». Цього разу члени комісії розглядали відповідність смаку та якості сиру, спецій та печива від місцевих виробників, а саме ПАТ «Дубномолоко», ТзОВ «Еко-Дар», ПП Мельник О.П., ТзОВ «Нова-Пак».

Зокрема, відоме підприємство ПАТ «Дубномолоко» представило нові види твердого сиру – «Комо Гранде» та «Комо Фамілія». Корецький виробник ТзОВ «Еко-Дар» запропонував на розсуд експертів сир «Сулугуні», бринзу та масло, а ПП Мельник О.П. з м.Рівне – пісочне печиво «Асорті», «Каприз», «Асорті Іриска», пряник «Загадка» та цукерки «Пташине молоко». Окрім того, до уваги членів дегустаційної комісії свою продукцію представило ТзОВ «Нова Пак». Воно розробило нові пряноароматичні суміші «5 перців», «Приправа до курки», «Морква по-корейські», а також посипку кондитерську – драже та пряник заварний розписний. З цією продукцією виробники планують вийти на ранок до споживачів, тож перед початком серійного виробництва згідно вимог ДСТУ 3946-2000 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво» вони й представили свої вироби на засіданні обласної дегустаційної комісії.

Експерти оцінили продукцію за органолептичними показниками (смак, колір, запах, консистенція), а також приділили значну увагу таким питанням, як походження та якість сировини, дотримання вимог нормативної документації, повнота споживчого маркування тощо.В свою чергу представники підприємств представили протоколи випробувань продукції,розповіли про технологію виробництва та механізми контролю якості,які у них діють.У результаті роботи дегустаційної комісії усі представлені види продукції отримали схвальні відгуки та були рекомендовані до виробництва.

Нагадаємо, обласна дегустаційна комісія проводиться у ДП «Рівнестандартметрологія» з 2007 року на виконання розпорядження Голови обласної державної адміністрації. ЇЇ метою є підтримка товаровиробників області і захист прав споживачів від недоброякісної та небезпечної харчової продукції. Під час проведення цих заходів виробники отримують кваліфіковані поради від провідних фахівців різних організацій, які сприяють їм у покращенні якості їхньої продукції.

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2013, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 28.01.2014