Запрошуємо до співпраці всіх, хто зробив ставку на якість!
Про ДП "Рівнестандартметрологія"
   - історія
   - контакти та структура
Метрологія
Сертифікація
   - сертифікація СУ
   - сертифікація
     продукції та послуг
Оцінка відповідності технічним регламентам
Науково-технічний центр
   - попоредження про вилучення ТУ
   - перевіряння технічних умов
Випробувальний центр
   - технічний огляд транспортних засобів
Системи управління якістю
Фонд нормативних документів
Обласна дегустаційна комісія
Семінари
Законодавча база
Конкурси
Публікації у ЗМІ
Державні закупівлі
Зворотній зв'язок
Публічна інформація
Запобігання корупції

Несподіванки та відкриття чергового засідання обласної дегустаційної комісії

Виробники Рівненщини здивували експертів якісною та незвичною, а навіть і екзотичною продукцією під час чергового засідання Обласної дегустаційної комісії, яке відбулось 22 листопада у ДП «Рівнестандартметрологія».

Свою продукцію представляли ТДВ ВТП «Агропереробка», ПП Чайка В.М., МПП фірма «Ямуна» - виробники добре знані не лише на Рівненщині, а й далеко за її межами.

Розпочалось засідання обласної дегустаційної комісії з презентації ТДВ ВТП «Агропереробка» - підприємства, що саме цього дня відзначало свій ювілей. Технолог підприємства Олена Малиновська розповіла про діяльність підприємства, організацію виробництва, а також плани та досягнення: «ТДВ ВТП «Агропереробка» працює на ринку України 20 років. За цей час підприємство пройшло складний шлях розвитку, долаючи економічні кризи, виборюючи високу конкуренцію, пристосовуючись до ринкових реформ. Постійні інновації, модернізація виробництва, високі вимоги до якості продукції дали свій результат. Сьогодні продукція ТМ «Щедрик» відома споживачам України, Німеччини, Грузії, Молдови, Білорусії, Єгипту, Хорватії, Росії. Вінцем шляху підприємства дорогою високих стандартів якості стало впровадження та сертифікація системи управління якістю ISO 9001 та системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів ISO 22000».

На розсуд фахівців дегустаційної комісії ТДВ ВТП «Агропереробка» представило три види продукції: ряжанку з масовою часткою жиру 2,5%; унікальний кисломолочний продукт «Сніжок», створений на основі болгарської технології виробництва кислого молока; йогурт з масовою часткою жиру 3,5%.

Продовжилось засідання комісії дегустацією ковбасних виробів ТМ «Чайка». Представляв продукцію цієї торгової марки керівник підприємства Володимир Чайка та головний технолог Ігор Лукащев.

«М'ясопереробне підприємство «Чайка» розпочало свою діяльність 15 років тому. За цей час вдалося здобути дорогоцінний досвід, а також прихильність споживачів не лише Рівненського регіону, - розповів засновник підприємства Володимир Чайка. Сьогодні ми працюємо за данськими технологіями виробництва. Для цього не лише закупили відповідне обладнання за кордоном, а й відправили фахівців на стажування у Данію. Передумовою високої якості нашої продукції є жорсткий контроль на усіх етапах виробництва, а також використання сировини із власного фермерського господарства. Тож контроль якості продукції починається ще з відгодівлі тварин».

Членам обласної дегустаційної комісії було запропоновано розглянути 7 найменувань продукції ТМ «Чайка», а саме: ковбасу напівкопчену вищого сорту «Президентська», ковбаси напівкопчені першого сорту «Кабаносі», «Варшавська», «Княжа», ковбаси напівкопчені другого сорту «Гуцульська», «Грильова», «Шпикачки Любимі».

Головний технолог підприємства Ігор Лукащев зауважив: «Сьогодні асортимент продукції ТМ «Чайка» налічує понад 70 найменувань копчених, копчено-варених, варених, напівкопчених, печених ковбас, у рецептурі яких використовують лише натуральні інгредієнти. Продукція виготовляється без сої, генетично-модифікованих організмів, підсилювачів смаку, консервантів. Якість кожного інгредієнта підтверджується відповідними сертифікатами. ПП «Чайка» виготовляє лиш високоякісну натуральну продукцію. Це –принципово.»

На завершення засідання дегустаційної комісії свою продукцію представило МПП фірма «Ямуна» - знаний рівненський виробник спецій, приправ і харчових концентратів.

Від менеджера МПП «Ямуна» Олександра Забужко члени обласної дегустаційної комісії дізналися, що свою діяльність підприємство розпочало у 1999 році. На страті своєї історії виробник вийшов до споживачів з єдиним продуктом – спецією «куркума». Сьогодні асортимент продукції розширено до 150 найменувань. За час своєї діяльності ТМ «Ямуна» здобула визнання не лише в Україні, а й далеко за її межами. Наприклад, грузинські споживачі щиро вважають цього виробника своїм, а МПП «Ямуна» для їхньої зручності наносить на етикетку продукції інформацію грузинською мовою.

На засідання дегустаційної комісії МПП «Ямуна» представило какао-порошок, желе зі смаком апельсину та ківі та … сіль столову рожеву «Гімалайську».

Людмила Берещук, технолог підприємства розповіла присутнім, що виявляється, у світі є 27 видів солі. Скуштувати деякі з них пропонує МПП «Ямуна». Адже виробник нещодавно запустив нову асортиментну лінійку під назвою «Солі світу». Зокрема, підприємство представило споживачам сіль рожеву, чорну, карпатську тощо. Кожен вид солі має свої смакові особливості та неповторні корисні властивості.

Окрім того, представники підприємств розповіли про технологію виробництва, походження сировини, ринок збуту тощо. У свою чергу члени дегустаційної комісії оцінили продукцію за органолептичними показниками, розглянули маркування продукції, ознайомились із нормативною документацією та надали свої рекомендації виробникам. Загалом, члени дегустаційної комісії відзначили високу якість продукції представлених підприємств.

Загалом, цей захід, який відбувається згідно розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації, є дуже корисним і для споживачів, і для виробників.

«ДП «Рівнестандартметрологія» організовує засідання Обласної дегустаційної комісії з 2007 року, - зауважила секретар комісії Леся Волошина. Це один із механізмів, який з одного боку захищає споживачів від неякісної продукції, а з іншого підтримує підприємців. Адже виробник, який представляє свою продукцію на дегустаційній комісії, отримує цінні рекомендації від провідних фахівців харчової галузі та контролюючих органів. Ці поради стосуються і виробництва, і якостей продукції, і документального оформлення. Багато виробників завдяки участі у дегустаційній комісії не лише покращили якість продукції, а й отримали важливу інформацію, яка допомогла їм уникнути помилок у маркуванні чи документальному забезпеченні.»

Тож запрошуємо виробників харчової продукції до участі у Обласній дегустаційній комісії! Використайте свій дізнатися актуальну інформацію від провідних фахівців та отримати цінні поради, що допоможуть Вам у виробництві!

Телефон для довідок – (0362) 22-30-16

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua

Copyright © 2004-2013, ДП "Рівнестандартметрологія"

Web masters: Hrihoriy Balashov & Valeriy Kalendar

Поновлено: 25.11.2013