Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики

Державне підприємство

"Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"

На головну

 

30 травня 2008 року відбулося десяте засідання обласної дегустаційної комісії, яка працює на базі ДП "Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації".

Розпочала ювілейне десяте засідання, секретар дегустаційної комісії начальник методично-технічного відділу ДП «Рівнестандартметрологія» Тарасюк Галина Олексіївна.

На розгляд комісії свою продукцію представили 2 підприємства Рівненщини, це ТзОВ «Емілія»(м.Рівне), ПП НВКТ «Тиса» (м.Рівне) та приватний підприємець Гребеневич С.М. (с.Городок Рівненського району Рівненської області).

Першим зразки своєї продукції представив приватний підприємець Гребеневич Сергій Миколайович, який розповів, що перша партія ковбаси на його підприємстві була випущена у 2001 році. На даний час проводиться реконструкція підприємства, закуповується нове обладнання, використовується вітчизняна сировина. Для збільшення асортименту ковбасних виробів, підприємство співпрацює з технологами великих м’ясопереробних підприємств, приймає участь у виставках, конкурсах, семінарах.

На розгляд комісії представлені 5 видів ковбасних виробів: ковбаса варено-копчена першого ґатунку «Переяславська», ковбаса варена вищого сорту «Ліонська», ковбаса варена першого сорту «Елітна», ковбаса варена першого сорту «Вершкова», сардельки першого сорту «Українські», які виробляються згідно з технічними умовами.

Члени дегустаційної комісії оцінили якість представленої продукції, розглянули подані матеріали та прийняли наступні рішення, що виготовлена продукція за показниками якості відповідає вимогам споживача і промисловості. Рекомендовано дану продукцію до виробництва та запропоновано підприємцю Гребеневичу С.М. звернути увагу на маркування ковбасних виробів та приведення його у відповідність до вимог чинного законодавства.     Другим представляло свою продукцію ТзОВ «Емілія» (гол. технолог Голота Л.С.).

Було представлено 9 видів хлібо-булочних виробів, а саме: рулетики «Смакота» з маком, з повидлом, булочки «Смакота» з капустою, з сиром, з яблуками, з сосискою, рулетик «Смакота» із згущеним молоком, булочка «Смакота» колосок з родзинками, заготовка для піци.

У членів обласної дегустаційної комісії були зауваження до 7 видів продукції із 9 представлених. Рекомендовано сім зразків хлібобулочних виробів повернути на доопрацювання і повторне подання, а продукцію «Заготовка для піци» та булочку «Смакота» колосок з родзинками рекомендовано до виробництва.

ПП НВКТ «Тиса», в особі представника підприємства Балюк Г.І., представило 6 видів ковбасних виробів: ковбаса варена вищого сорту «Докторська», сосиски вищого сорту «Молочні», ковбаса напівкопчена вищого сорту «Охотничьи колбаски», ковбаса напівкопчена першого сорту «Свинная», сардельки першого сорту, ковбаса варено-копчена вищого сорту Московська». Всі представлені ковбасні вироби виготовляються згідно ГОСТ.

У членів комісії були зауваження до ковбаси варено-копченої вищого сорту «Московська» та до ковбаси напівкопченої вищого сорту «Свинная», щодо органолептичних показників. Підприємству рекомендовано зауваження врахувати. Пропонувати всі 6 видів представлених ковбасних виробів до виробництва.

Виробники, які надали зразки нових видів продукції на розгляд дегустаційної комісії отримали відповідні документи, щодо її рішення

____________________________________________________________________________________________

33028 м.Рівне, вул. Замкова, 31. тел./факс (0362)26-38-93, E-mail: poshta@csmc.rv.ua